Controller Vacature

Wat doet een Controller


Als Controller kijkt u als het ware in de financiële keuken van een onderneming. U kijkt naar de cijfers en analyseert deze. U hebt echter niet alleen met cijfers te maken, maar vooral ook met mensen. Wat die cijfers u vertellen, moet u goed kunnen vertalen. De ene keer moet u vertellen dat een medewerker het mogelijk verkeerd heeft ingeschat en een andere keer kunt u een directeur het nieuws brengen dat hij een flinke winst heeft gemaakt.


Achter de cijfers..


Als Controller komt u bij allerlei soorten bedrijven, instellingen, ministeries of internationale ondernemingen over de vloer. Aan de hand van de cijfers ziet u of het goed of slecht gaat. De cijfers vertellen u in feite bijna alles! Bijvoorbeeld dat een bepaalde investering onverantwoord is of dat een bedrijf klaar is te worden verkocht. Of denk aan een beursgang. In sommige bedrijven analyseert u hoe verschillende afdelingen, zoals inkoop, marketing en personeel, zijn opgezet. Gaat alles wel volgens de regels en wordt het efficiënt gedaan? Vaak bent u in staat te constateren dat het anders of beter georganiseerd zou moeten worden en dan adviseert u direct de directie van de onderneming. De kleinere bedrijven (MkB) ondersteunt u bij het voeren van de administratie en controleert de accountant. Daarnaast adviseert u de ondernemer in bedrijfseconomische, fiscale en juridische zaken en soms op het gebied van automatisering.


Controleren en goedkeuren


Eén keer per jaar worden de cijfers voor de jaarrekening van een bedrijf of instantie op een rij gezet. Daaruit blijkt hoe de geldstromen van die onderneming zijn gelopen. Als deze cijfers kloppen, geeft de accountant (RA - AA) een goedkeurende verklaring af. Die verklaring is erg belangrijk. Voor banken, om te beslissen of ze bijvoorbeeld een lening willen geven. Voor aandeelhouders, om te zien hoe er met hun geld om is gegaan en of er bijvoorbeeld wel winst is gemaakt. En voor de overheid, bij het verstrekken van subsidies.


Zoeken naar vacatures

 

Naam

Huidige functie

Telefoonnummer

Wij bellen uWat doet een Controller

Als Controller kijkt u als het ware in de financiële keuken van een onderneming. U kijkt naar de cijfers en analyseert deze. U hebt echter niet alleen met cijfers te maken, maar vooral ook met mensen.
Wat doet een Controller


Salaris Controller

Verdient u vergeleken met vergelijkbare collega's weinig, normaal of veel? Bereken via enkele muisklikken uw 'marktconforme' salaris op Controller.nl.
Salaris Controllers


Controller opleidingen

Voor de functie van controller wordt meestal minimaal HBO-niveau gevraagd. Daarnaast wordt vaak 5 tot 8 jaar bedrijfseconomische werkervaring gevraagd. Een controller moet namelijk als gelijkwaardig tegenspeler van ervaren managers op kunnen treden.
Opleiding Controllers